FAQ

Her under finder du de mest gængse spørgsmål relateret til hørelsen.

En høretest koster ikke noget. Dog kan der være enkelte private høreklinikker som tager en mindre betaling for en test.

Prisen hos en privat forhandler hænger sammen med hvor avanceret høreapparatet er. Det vigtigste er at finde lige præcis den teknik der kan dække den enkeltes behov. Derfor findes der høreapparater i mange forskellige prisklasser.

I Danmark er der 2 muligheder for at få høreapparater. Det er muligt at få høreapparater gratis på en offentlig høreklinik, til gengæld må man forvente en vis ventetid. Alternativt kan man købe sine høreapparater hos en privat forhandler, og få et tilskud fra det offentlige til købet. Der må påregnes en eller anden form for egenbetaling, til gengæld er der ingen ventetid.

Du kan finde en oversigt over alle offentlige høreklinikker her

Du kan finde en oversigt over alle private forhandlere her

Hørelsen kan testes hos en ørelæge, privat høreklinik, eller på en off. høreklinik på et sygehus.

Du kan også booke en tid til en høretest via den uafhængige organisation HørNu. Du kan booke en tid her

Per 1. januar 2023 lyder tilskuddet til ét høreapparat på kr. 4.286,- og tilskuddet til to høreapparater på kr. 6.686. Der skal påregnes noget egenbetaling udover selve tilskuddet. Derudover er der mulighed for at få et helbredstillæg fra kommunen hvis man opfylder kravene til dette. Helbredstillægget dækker op til 85% af egenbetalingen. Yderligere oplysninger omkring dette kan findes på kommunens hjemmeside.

Tinnitus er en lidelse som rigtig mange mennesker lider af. Det er en meget kompleks lidelse, hvor der ikke er en konkret behandling til. I nogle tilfælde kan høreapparater hjælpe med at camouflere tinnitussen (det kræver man har en hørenedsættelse), og i andre tilfælde kræver det noget træning i at lære at leve med sin tinnitus og få nogle værktøjer til at håndtere den i dagligdagen.