God hørelse reducerer risiko for ensomhed

Mennesker er sociale væsner. Har du en ubehandlet hørenedsættelse, bliver kommunikation og interaktion mere udfordrende. Man bliver mere tilbøjelig til at afvise invitationer, handle online og bare blive hjemme. Det er derfor ikke overraskende, at en ubehandlet hørenedsættelse ofte fører til ensomhed.

Den uheldige virkelighed ved at leve et socialt tilbagetrukket liv er imidlertid, at det ikke kun påvirker den generelle livsglæde, men også øger risikoen for demens viser forskning fra Johns Hopkins Instituttet.

Den gode nyhed er, at behandling af din hørenedsættelse med høreapparater kan hjælpe dig væk fra ensomheden. Mere specifikt kan bedre hørelse hjælpe dig med at opretholde et stærkt netværk, et aktivt socialt liv og lyst til livet.

Lad os se nærmere på de positive følgevirkninger, du får ved at have en bedre hørelse:

Et stærkt netværk

At høre bedre gør det lettere at opretholde relationer til venner, familie og andre vigtige mennesker i dit liv. Resultatet er, at du har dit gode netværk omkring dig, når du har brug for dem. Ifølge forskning fra Johns Hopkins Medicine reducerer et godt netværk risikoen for at udvikle stress symptomer og fysiske sundhedsproblemer.

Lyst til livet

Uanset om du deltager i en kunstklasse, frivilligt arbejde eller blot tilbringer mere tid med familie og venner, hjælper en bedre hørelse med at gøre det lettere at have en aktiv livsstil. Nyde samtaler. Nyd lydene af fugle, latter fra børn og børnebørn uden besvær. Undersøgelser viser, at et aktivt liv kan hjælpe dig med at føle dig gladere og sundere. Og med “sundere” mener de også, at du muligvis kan mindske din risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde og visse typer kræft.

Mere social hverdag

Når du hører bedre, er du mere tilbøjelig til at deltage i samtaler, lave planer med andre, gå på restauranter eller deltage i familiebegivenheder og så videre. Og det er en god ting: Ifølge Center for Disease Control and Prevention er social isolation forbundet med 50 % øget risiko for at udvikle demens. Den gode nyhed er, at talrige undersøgelser viser, at et aktivt socialt liv kan hjælpe dig med at leve længere.

At få testet din hørelse er nemt

Et sundt seniorliv giver dig selv den fremtid, du fortjener. En høreprøve er gratis og vi anbefaler, at du får din hørelse vurderet af en uafhængig hørespecialist. Eksperter anbefaler, at du får tjekket din hørelse hvert år, når du er over 50 år. Så betragt høreprøven som en rutinemæssig undersøgelse på linje med turen til tandlægen eller optikeren.

Se her, hvor du kan få tjekket hørelsen