Høreapparater

Hvordan vælger jeg det rigtige høreapparat?

Hvordan ved jeg hvilket høreapparat, der passer bedst til mig?

Din audiolog kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige høreapparat til dine behov. Arten og graden af høretabet vil påvirke beslutningen, da nogle modeller ikke er effektive ved kraftig hørenedsættelse.

Din livsstil og dit arbejde er også vigtige faktorer, og din audiolog vil også spørge dig om, hvilke aktiviteter du godt kan lide. Hvis du har problemer med at se eller arbejde med små genstande som f.eks. knapper eller skiver, findes der modeller, der er meget lettere at justere. Endelig er der nogle ting, som du ikke kan ændre på som f.eks. størrelsen og formen af øret og øregangen, og som også vil afgøre, hvilket høreapparat, du kan bruge.

Når du vurderer et høreapparats funktionalitet, er det vigtigt at tænke din livsstil, og hvilke lyttemiljøer du befinder dig mest i med  ind i ligningen.

 

  • I hvilke høresituationer oplever du de største gener?
  • Er der visse lyde eller stemmer, du har problemer med at høre?
  • Hvad laver du på en helt almindelig dag? Hvor tager du hen?
  • Hvor ofte besøger du støjende miljøer som restauranter, indkøbscentre, kirker eller sportsarenaer?

Find og vælg høreapparatfunktioner

Alle høreapparatproducenter og -eksperter taler om at skabe balance mellem dine “livsstilsbehov” og høreapparatets funktioner. En livsstilsanalyse identificerer de mest almindelige og vigtigste situationer, aktiviteter og steder, hvor du gerne vil forbedre din evne til at høre og forstå stemmer, og hjælper dig med at skabe balance mellem dine behov og de specifikke høreapparatfunktioner.

Tænk på høreapparater som “kommunikationsenheder” på samme måde som en mobiltelefon. Når du køber en mobiltelefon, vurderer og prioriterer du, hvordan du vil bruge den og køber funktioner derefter. Hvis du for eksempel ofte vil bruge mobiltelefonen i svagt lys, vælger du et baggrundsbelyst tastatur. Hvis du ikke vil have, at andre skal blive generet af dine ringetoner, eller hvis du selv har problemer med at høre dem, vil du købe en telefon med en vibrerende advarselsfunktion.

Det samme gælder, når du skal vurdere et høreapparats funktioner. Det er nyttigt at vide, hvad der findes, hvordan digitale høreapparater fungerer, hvilke der fungerer med din type af høretab, og hvilke funktioner der vil hjælpe dig med at optimere kommunikationen i dit liv.

Når det gælder bedre hørelse, fortjener alle et forspring.

Slet og ret vores bedst ydende høreteknologi nogensinde

Smiling woman

Høreapparater

Udforsk prisbelønnet teknologi og andre
innovative løsninger.

Livio Edge AI  | Livio AI | Evolv AI

Det er let at komme i gang

et|icon_comment_alt|v

Tal med ekspert

Ring til os
på 4581 4004.

Prøv gratis i 14 dage

Prøv vores høreapparater gratis i 14 dage
Prøv nu >