Høreapparater

Er to høreapparater bedre end et?

Har jeg brug for høreapparat til begge ører?

Den menneskelige hørelse er skabt til to ører. Det tekniske begreb er binaural lytning, og høresystemet er konstrueret til at skabe den bedst mulige hørelse og forståelse.
Hvis en vurdering hos en audiograf viser, at du har høretab i begge ører, kan det anbefales at bruge to høreapparater. Selvom det er fristende at forsøge at begrænse udgifterne ved at købe et enkelt høreapparat, er sandheden den, at ét høreapparat bare ikke kan gøre det ud for to.

To høreapparater:

 

Giver en komplet lytteoplevelse

Som vi ved fra lytning til musik, opnås der en bedre lydkvalitet ved lytning i “stereo” i stedet for “mono”. Stereo er mere naturligt og klart med en fyldigere og rigere lyd. Hjernen er helt naturligt i stand til at høre lyd på denne måde, men den har brug for input fra begge ører for at gøre det. Brug af ét høreapparat, når der er behov for to, giver ikke den input, som hjernen har brug for.

Giver hjernen den information, som den har brug for

Akkurat som du har to ører, har du to hjernehalvdele, og de arbejder sammen om at skabe det, der kaldet auditiv intelligens. Hvert øre sender et andet signal til din hjerne, og signalerne tilbagelægger en kompliceret neural vej. Nogle signaler forbliver på den samme side af hjernen, mens andre krydser over til den modsatte side, hvor de modtages på en anden måde og har forskellige virkninger på opfattelse og forståelse. Dette komplekse system, der involverer begge ører og begge sider af hjernen, bidrager til at øge den auditive intelligens og giver dig en bedre forståelse af alt, hvad du hører.

Hjælper dig med at identificere lytteretning

Lydsignaler fra begge ører giver hjernen mulighed for at finde ud af, hvor lydene kommer fra. Dette kan være vigtigt socialt, fordi du hurtigt kan identificere hvilken person i en gruppe, som snakker, så du kan rette din opmærksomhed mod denne. Det er også vigtigt på grund af den personlige sikkerhed. For eksempel hjælper binaural hørelse dig med at identificere fra hvilken retning, trafikken nærmer sig.

Bidrager til bedre lytning

At kunne høre folk tale fra begge sider i en gruppesituation er afgørende for at kunne deltage fuldt ud i samtalen. Hvis du kun har høreapparat i det ene øre, kan du ikke høre personen på den anden side af dig. Uanset om du er i en forretningsmæssig eller social sammenhæng øges forståelsen med to høreapparater.

Nedsætter behovet for lydstyrke

Når der bruges to høreapparater, kan du holde dem på en lavere lydstyrke og fortsat høre tilstrækkeligt. Med kun ét høreapparat må du ofte skrue op for lydstyrken til et ubehageligt højt niveau for at kompensere. Dette kan føre til en af de hyppigste klager fra brugere af høreapparater – at alt lyder for højt. Ved at holde lydstyrken nede beskyttes hørelsen også mod yderligere skade.

Hjælper dig med at skelne mellem stemmer og støj

To høreapparater med retningsmikrofoner gør det muligt at udelukke baggrundsstøj i et miljø og fokusere på den person, der taler. Med kun ét høreapparat blandes lyde sammen, og det er svært at skelne mellem de lyde, du gerne vil høre, og dem du ikke vil høre.

Hjælper med at skjule tinnitus

Hvis du lider af tinnitus (ringen for ørene), kan det hjælpe at bruge to høreapparater. Høreapparater anbefales ofte til lindring af tinnitus, men et enkelt høreapparat vil ikke skjule ringelyden i øret uden høreapparat.

Giver generelt større tilfredshed med høreapparater

Studier viser, at personer, der bruger to høreapparater ved behov, er mere tilfredse med høreapparaterne end dem, som vælger kun at bruge ét. Kvaliteten af lyden fra to høreapparater forbedrer lytteoplevelsen betragteligt. De fleste siger, at når de først har prøvet to høreapparater, vil de aldrig gå tilbage til at kun at bruge ét.

Giver mere afslappet lytning

Af alle ovenstående grunde er det mindre trættende at lytte med to høreapparater. Du behøver ikke at anstrenge dig for at høre, så du kan få lydene omkring dig til at give mening.

Når det gælder bedre hørelse, fortjener alle et forspring.

Slet og ret vores bedst ydende høreteknologi nogensinde

Smiling woman

Høreapparater

Udforsk prisbelønnet teknologi og andre
innovative løsninger.

Livio Edge AI  | Livio AI | Evolv AI

Det er let at komme i gang

et|icon_comment_alt|v

Tal med ekspert

Ring til os
på 4581 4004.

Prøv gratis i 14 dage

Prøv vores høreapparater gratis i 14 dage
Prøv nu >