Høretab er helt normalt, og kan behandles

1 ud af 6 voksne  over 18 år har høretab1.

1.  Kilde: National Center of Health Statistics

Hvad er høretab?

Høretab er nedsat evne til at høre bestemte lyde, og påvirker 432 millioner voksne mennesker verden over.2

Da høretab oftest opstår gradvist, er det vigtigt at kende til symptomerne på høretab.

2.  Kilde: Verdens Helseorganisasjon

Tag en online høretest her

Test din hørelse nu. Vores gratis høretest tager kun 5 minutter.

Høretab påvirker alle aspekter af dit liv

Hørelsen spiller en vigtig rolle for vores følelsesmæssige velvære, fysiske helbred og generelle livskvalitet.

Alligevel er millioner fortsat ubehandlede, trods forskning der påviser øget risiko for fald, depression, angst og demens.

5 Trin til bedre hjælp

FAQ

Oftest begynder høretab uden smerte eller ubehag. Derudover tilpasser dine omgivelser sig dit høretab helt uden at tænke over det. Her er nogle spørgsmål du kan stille dig selv, for at finde ud af om du har høretab

Der findes tre typer høretab; sensorineuralt høretab, konduktivt høretab, og blandingshøretab. De fleste mister typisk en vis grad af lydbilledet (fuglestemmer, græshopper, alarmer fra vaskemaskiner o.a.) efterhånden som de bliver ældre, og når de fylder 65+ har 1 ud af 3 personer et høretab.

Læs mere

Der er flere årsagen. De vigtigste inkluderer kraftig støj, genetik, fødselsskader, infektioner i hovedet eller øret, alderdom og reaktion på medicin og kræftbehandling. Hver type høretab har typisk flere årsager.

Læs mere

Kun 13% af praktiserende læger tjekker rutinemæssigt hørelsen. Siden de fleste med høretab klarer sig ganske fint i rolige omgivelser (som f.eks. i en lægeklinik) kan det være vanskeligt for din læge at identificere dette problem. Kun en specialist kan måle hvor alvorligt dit høretab er, om du kan have gavn af et høreapparat eller ej, og eventuelt hvilket høreapparat der vil være bedst for dig.

Denne liste med spørgsmål kan hjælpe dig med at afklare om du har brug for hjælp af en hørespecialist

Høretab kan opstå når som helst, i alle aldre. Faktisk er de fleste med høretab (65%) yngre end 65 år! Der er 6 millioner mennesker i USA i alderen 18-44 med høretab, og omkring 1,5 mio. i skolealderen.

Audiologer specialiserer sig i måling, evaluering og behandling af høretab. Klinikkerne er trænet i tilpasning og montering af høreapparater. Øre-/næse-/halslæger er specialiseret i diagnose og behandling af øre-/næse-/hals-/hoved- og nakkelidelser.

Bestil tid